WEBBSHOPEN

Annons   

     

 

Har du bra vattenkvalitet i din båt?

 

Är du osäker på vattenkvaliteten när du är ute med din båt ? Då skall du använda XINIX produkter som ger dig en effektiv desinfektion av ditt vatten. Produkterna kan användas både för sanering av vattensystemet och desinfektion av vattnet vid påfyllning.

 

Det finns Xinix produkter för olika ändamål:

 

Xinix AquaCare för personligt bruk för vattendesinfektion.

Xinix Freebact för sanering av vattentankar och för desinfektion av vatten i vattentankar.

 

Till WEBBSHOPEN  --->

Instruktionsfilmer --->

Frågor och svar om Xinix – företaget och produkten

Vad är Xinix?
Xinix är ett antal unika produkter för desinficering av dricksvatten baserade på det aktiva ämnet klordioxid (ClO2). Klordioxid är en instabil förening som normalt inte kan lagras. I exempelvis vattenverk måste den därför tillsättas direkt efter framställning. Xinix är som ett vattenreningsverk på flaska och kan idag, som enda produkt i sitt slag, stabilisera klordioxid för lång hållbarhet.

Lösningen oskadliggör sjukdomsalstrande mikroorganismer som bakterier, virus, svamp och alger. Lösningen verkar snabbt, säkert och är miljövänlig. Den påverkar inte vattnets smak eller lukt och är cirka fem gånger mer effektiv än klorbaserade produkter.

Är klordioxid miljöfarligt?
Klordioxid är en godkänd vattentillsatts i EU och i många andra delar av världen. Den är smak- och luktfri och helt miljövänlig.

Gör Xinix vattnet helt rent?
Xinix oskadliggör sjukdomsalstrande mikroorganismer som bakterier, virus, svamp och alger, vilket gör vattnet drickbart. Xinix tar inte bort kemikalier, tungmetaller eller andra föroreningar.

Vem ska använda Xinix?
Xinix bör användas i områden där vatten med hög bakteriehalt kan vara ett problem och är en livsviktig hjälp för att förebygga sjukdom bland boende, resenärer och arbetande. Xinix produkter riktar sig till utvecklings- och hjälporganisationer, militära och civila försvarsorganisationer, hotell, flyg, husvagns- och båtägare samt resenärer.

Hur mycket behöver man?
Xinix är en högkoncentrerad produkt. 10 ml Xinix renar cirka 15 liter vatten och till en 1 liters pet-flaska går det åt 1 ml. Eftersom så små mänger behövs är Xinix lätt att ta med på resan och det är lätt att forsla stora volymer till områden där det behövs.

Är Xinix dyrt?
Xinix är något dyrare än klortabletter, men billigare än dricksvatten på flaska. Det finns ett antal produkter av olika prisklass, från små flaskor för enstaka konsumenter till enklare förpackad lösning för leverans i stora kvantiteter.

Hur lång hållbarhet har Xinix?
Lösningen håller i minst sex månader. Förvaras förpackningen mörkt och svalt håller Xinix ännu längre. När vätskan tappar sin skarpt gula färg är det ett tydligt tecken på att den inte är verksam längre, men den går fortfarande att använda, dubblera bara mängden.