Annons   

 

Kontakta oss för mer information!

 

Hydrographica
Oskarsvägen 29
172 76 Sundbyberg

 

Eller via:
Vår hemsida

 

Du kan också köpa våra papperssjökort hos någon av våra återförsäljare i Norrtälje:

 

Roslagsbokhandeln

Lilla Torget

761 30 Norrtälje

Tel.0176-19970

 

Ekbloms Pappershandel

Tullportsgatan 13

761 30 Norrtälje

Tel.0176-10943

Fax.0176-57643

Ditt namn:

Din e-postadress:

Telefon:

Ditt meddelande:

Hydrographica
 

Hydrographica är specialist på sjökortsproduktion för båtsporten, både över insjöar och kustområden. Med tillstånd från Försvarsmakten och Sjöfartsverket framställer vi nu storskaliga och mycket noggranna specialsjökort över de svårnavigerade utskärgårdarna i Stockholms skärgård.

Jämfört med befintliga kort över dessa områden är Hydrographicas specialsjökort betydligt säkrare. Djupkurvorna för 2 respektive 3 meters djup är anpassade till båtsportens behov. Korten öppnar nya, säkra vägar i tidigare "stängda" områden. Mätningarna har dessutom avslöjat en mängd tidigare oredovisade grund. I vår sjökortsbeskrivning kan du läsa mer om sjökortens innehåll och utformning.

Sjökorten är i skala 1:10 000, har samma storlek som båtsportkorten (42,0 x 59,4 cm) och är tryckta på ett "plastpapper" vilket gör dem helt vattentåliga och mycket slitstarka. Korten är fullständigt nyritade och framställda genom bearbetning av aktuella flygbilder kompletterat med omfattande mätningar i fält. För närvarande finns 16 kort utgivna. Beräknad utgivningstakt är fyra nya kort per år. Vi erbjuder också korten i digitalt BSB-format och de kan då användas i de flesta navigationsprogram.
 

Företagspresentation
 

Lars Granath
Grundare av Hydrographica och initiativtagare till de nya specialsjökorten. Lars har 30 års erfarenhet av sjökortsproduktion på uppdrag av båtklubbar och myndigheter. Han är utbildad naturgeograf och biolog och har utvecklat metoden för sjömätning med hjälp av flygbilder. Lars jobbade under en lång tid som lärare i naturgeografi vid Stockholms universitet, med specialinriktning på kartografi. Det var också där han som lärare träffade de nuvarande medarbetarna Jesper och Joakim. Numera jobbar Lars helt med sitt företag Hydrographica, men undervisar under kortare tider i kartografi vid Uppsala universitet. Han är också en flitigt anlitad föredragshållare i båtklubbar och utbildningsorganisationer för båtsporten.

Tel.: 0703-24 10 11Jesper Sannel
Jesper Sannel, också han naturgeograf och biolog, har under sin tidigare anställning vid Stockholms universitet undervisat i bl.a. kartografi tillsammans med Lars Granath och senare med Joakim Lannek. Jesper har tidigare gjort några uppdrag åt Naturvårdsverket, men arbetar nu till största delen med sjökortsproduktion för Hydrographicas räkning. Det är Jesper som sköter Hydrographicas webbsida och har du synpunkter på den är du välkommen att höra av dig till honom.

 

Tel.: 0730-25 68 09


 

 Joakim Lannek
Joakim är även han naturgeograf och biolog, och har under sin tidigare anställning vid Stockholms universitet undervisat i kartografi

tillsammans med Lars Granath och Jesper Sannel. Joakim har också viss utbildning i GIS och har bl.a. framställt en forskningsbaserad karta för Stockholmsstadsbyggnads-kontor. Under 2002 växte Hydrographicas produktion så pass mycket att Joakim knöts till företaget.

Tel.: 0709-95 75 73