För mer information

GMSS Klubbhus

0175/330 32

  

[GMSS Hemsida]

 

 

 

     


 

Välkommen till GMSS


GMSS bildades 1979 för att främja båtlivet kring Väddö och Singö och bidra till ökad sjösäkerhet. Vi har idag ca 250 medlemmar. Till Grisslehamn kan man antingen färdas på lugna infjärdar från söder via Väddö kanal och Arholma eller norrifrån via Öregrund och Öregrundsgrepen. Det går även bra att angöra Grisslehamn via mer utmanande vatten på Ålands hav. Båthamnar finns både på östra sidan mot Ålands hav och på västra sidan mot Singöfjärden. Klubben driver en seglarskola för barn och ungdom varje sommar (se vidare sidorna om seglarskolan). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På den västra sidan av Grisslehamn ligger vårt klubbhus längst in i vad som kallas Västra hamnen. Klubbhuset har ett mycket vackert och idylliskt läge. I vårt hus finns klubblokaler, ett kafé om sommaren samt utställning och försäljning av konsthantverk och bildkonst/måleri. I anslutning till klubbhuset finns gästhamn med plats för ca 25 båtar. Vid gästhamnen finns eluttag, toaletter och dusch.

Hamnen ligger vid de röda stugorna vid ångbåtsbryggan där en gång "Svarta Rudolf" (Arvid Ljungström) dansade och log. Denna kända sång skrevs av Erik Axel Karlfeldt, då han gästade Grisslehamn och sin gode vän Albert Engström i början av förra seklet.

Grisslehamn, vår hemmahamn, är känt för sin rika kulturella historia. Här har kända konstnärer och författare som Vilhelm Moberg och Albert Engström levt och verkat. I Grisslehamn kan man besöka det hus som Albert Engström bebodde om somrarna i början av förra seklet och även det fina Albert Engström museet.

 

 

 

Besök våra annonsörer:

 
 

 

 

Copyright © 2004 Båtliv i Roslagen Handelbolag.